autollesi Olemme koonneet kaiken mitä sinun tarvitsee tietää auttaaksesi sinua tekemään parhaan päätöksen autollesi. automaaleista ja siitä, mikä toimisi parhaiten ajoneuvollesi. Aloitetaan pikaliikennemaalilla, vai mitä? 

Mistä automaalit tehdään?

Jos mietit, mikä tekee automaaleista eroja muista maaleista, voi olla hyvä päätös tarkastella aluksi mitä niistä tehdään. Alla on lueteltu automaalin komponentit: 

  • Pigmentti – Jotta ajoneuvoilla olisi kirkas ja eloisa väri ympäri vuoden ja jopa sen ulkopuolella, käytämme yleensä korkealaatuisia prime-pigmenttejä maalaamaan väriä ja peittävyyttä. 
  • Sideaine tai hartsi – Jotta se pysyisi rapattuina ajoneuvossasi, käytämme vahvaa sideainetta, joka tunnetaan nimellä hartsi. Tämä polymeeri muodostaa matriisin, joka pitää pigmentin paikallaan, jolloin se näyttää tuoreelta myös vuosien altistumisen jälkeen erilaisille vieraille elementeille. 
  • Extender – Extenderit toimivat suurempina pigmentteinä, jotka lisätään seokseen tarttuvuuden parantamiseksi ja vahvistavat samalla kalvoa ja maalin sideainetta.
  • Liuotin – Liuotin on komponentti maaliseoksessa, jota kutsutaan usein ohuemmaksi. Maalissasi voidaan käyttää monenlaisia ​​liuottimia, on orgaanisia liuottimia, vettä tai kemiallisia liuottimia.

FinAlbissa käytämme orgaanista liuotinta, koska se on vettä vahvempaa, mutta vähemmän vaarallista kuin kemiallisia liuottimia, mikä voi vahingoittaa keuhkojasi, jos hengität sitä.

  • Lisäaineet – Lisäaineet ovat kaikkia muita ainesosia, joita käytetään ajoneuvoon levitettävän maalin tai kuivan kalvon ominaisuuksien muuttamiseen. Tämä voi sisältää pieniä kimalluksia, jotka tekevät autostasi himmeän. 

Auton maalipinnan tyypit 

Nyt tässä on hauska osa kaikkea: auton maalipinta! Tämä osa sanelee kuinka tyylikäs autosi näyttää modifikaation jälkeen. Katso alla olevia tyyppejä:

  • Kiinteä 

Kiinteä auton maalipinta levitetään yleensä nopeasti ja vaatii vain yhden askeleen. Sillä on kuitenkin hyvin rajalliset sävyt. Sen lisäksi se on myös yksinkertaisin auton maalaus. Jos haluat minimaalisen ilmeen ajoneuvollesi, tämä olisi loistava vaihtoehto. 

  • Metalliväri 

Metallinen maalipinta on melkein sama kuin kiinteä maali, ja ainoa ero näiden kahden välillä on maaliin lisätty metallijauhe, joka saa auton näyttämään siltä kuin se loistaa. Tällainen viimeistely auttaa piilottamaan autosi naarmut ja viat. 

  • Helmiäisvärinen Helmiäisvärimaalaus 

käyttää seoksessa kiillettä kutsuttua komponenttia. Tämä lisää maaliin syvyyttä ja tekee autostasi kiiltävän. Tämä loisi varmasti upean ilmeen autollesi.   

Leave a Reply

Your email address will not be published.