Renkaat voivat menettää ilmanpaineen huomaamatta, joten on hyvä tarkistaa ne säännöllisesti jo ennen kuin ne alkavat näyttää tasaisilta. Muuten saatat vähentää autosi suorituskykyä tai käyttää ylimääräistä rahaa korjauksiin.

Varmistaa turvallisuuden

Ylitäytetyt renkaat muuttuvat jäykiksi ja jäykiksi yhtä vaarallisiksi kuin tyhjät renkaat, mikä vähentää maahan koskettavaa pinta-alaa. Tämä tekee renkaistasi kuluneet ja sileät keskeltä ja jättävät enemmän kulutuspintoja sivuille. 

Liian paisutetuilla renkailla autosi ajo on kuoppainen ja vähemmän mukava. Lisäksi renkaasi ovat alttiimpia tieliikenteen vaarojen, kuten reunakivien, kuoppien ja jalkakäytävien halkeamien aiheuttamille vaurioille. 

Parempi suorituskyky

Tarkistamalla renkaat silloin tällöin voit löytää vaurioita, jotka saattavat heikentää auton suorituskykyä. Renkaisiin voi jäädä leikkauksia, lävistyksiä, halkeamia tai vieraita esineitä, joita et ole huomannut. 

Voit välttää mahdollisen rengasvian estämällä pienet vahingot pahenemasta. 

Oikea ajoneuvon suuntaus

Renkaat eivät kulu tasaisesti, mikä tarkoittaa, että jonkin ajan kuluttua saatat kokea heilumista ja tärinää ajon aikana. Tämä ongelma on korjattava välittömästi, koska se voi aiheuttaa tieliikenneonnettomuuksia. 

Jos huomaat epäsäännöllisyyksiä renkaan suuntauksessa, kulutuspinnassa tai muissa ongelmissa, vie auto ammattimiehelle. Pyydä renkaita pyörittämään, jotta ne eivät vaaranna räjähtämistä tiellä ollessasi. 

Säännöllinen kierto voi tasoittaa renkaiden kulumista ja pidentää renkaiden käyttöikää. On parempi, jos kaikki neljä rengasta kuluvat samanaikaisesti, joten sinun ei tarvitse ostaa pareja, kun vaihdat vain yhden. 

Polttoainetehokkuus

Ennen kuin lähdet ajamaan, varmista, että renkaat ovat kunnolla paisuneet. Alipaineistetut renkaat kuluttavat olkapäät ennenaikaisesti, jolloin ne menettävät muodonsa ja pintansa koskettaa maata. 

Koska renkaissa ei ole tarpeeksi ilmaa sisällä, ne ovat joustavampia rullatessaan. Tämä lisää renkaan vierintävastusta ja käyttää liian paljon polttoainetta kiihdytykseen. Pidä renkaat oikeassa muodossa ja kunnolla täytettynä autosi kuluttaa polttoainetta tehokkaammin. 

Milloin renkaat vaihdetaan

Kaikki renkaat lopulta kuluvat ja ne on vaihdettava huolimatta suoritetuista säännöllisistä tarkastuksista ja huolloista. Renkaiden käyttöikä vaihtelee niiden laadun, ajotottumusten, huollon ja asuinolosuhteiden mukaan. 

Voit selvittää renkaiden vaihdon tarpeen tarkistamalla, ovatko kulutuspinnat kuluneet liikaa. Useimmissa renkaissa on kulutuspalkkeja, jotka osoittavat, että ne ylittävät turvallisen ajon rajan. Tarkista nämä säännöllisesti ennen ajamista tieliikenneonnettomuuksien välttämiseksi.

Varohalkeamia ja muita vaurioitarenkaiden sivuseinien, koska ne eivät yleensä ole kovin paksuja ja voivat pudota, jos ne kuluvat liikaa. On ihanteellista vaihtaa kaikki neljä rengasta kerralla niin, että ne kuluvat yhdessä, mutta jos vaihdat vain yhden tai kaksi kerrallaan, varmista, että ne vastaavat vanhoja renkaita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.